Pašgatavots olu liķieris Lieldienām
Lieldienu dzērienu “karalis” viennozīmīgi ir olu liķieris – šajos svētkos to labprāt nobauda pat tie, kas nav olu liķiera cienītāji. Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet kopā ar kokteiļu un dzērienu ekspertu, bārmeni Arvis Zēmani piedāvā mājās gatavota olu liķiera recepti. Recepte ir vienkārša, bet pats dzēriens – dievīgs, tāpēc ir vērts pamēģināt! Starp citu – šāds olu liķieris var būt laba dāvana Lieldienās.
Olu liķieris
Gatavošanas laiks aptuveni 20 minūtes
Sastāvdaļas (aptuveni 1l liķiera)
5 olu dzeltenumi
100g pūdercukura
250 ml piena
200 ml saldā krējuma
100ml konjaka vai brendija
nedaudz rīvēta muskatrieksta
1 ēdamkarote kanēļa un vaniļas cukura maisījuma (aptuveni vienādās proporcijās)
Pagatavošana
- Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē. Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.
- Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.
- Pielej aptuveni 100ml konjaka vai brendija.
- Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).
- Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem!